Λογαριθμική Συνάρτηση

Η συνάδελφος Αθηνά από το Μουσικό Σχολείο της Πάτρας, χρησιμοποίησε το λογισμικό του Geogebra για να διδάξει τη Λογαριθμική Συνάρτηση στο εργαστήριο της πληροφορικής του Σχολείου. Το μοναδικό δόμημα ήταν πολύ απλό, όμως το φύλλο εργασίας ήταν εξαιρετικά προσεγμένο. Για άλλη μια φορά επαληθεύτηκε το γεγονός ότι για να χρησιμοποιήσει κάποιος την τεχνολογία στη διδασκαλία είναι αρκετά η διάθεση και το μεράκι! Όσοι παρευρεθήκαμε ενθουσιαστήκαμε από το μάθημα και τη συμμετοχή των μαθητών. Κλικ εδώ για κατέβασμα.

ΛΟΓΑΡΙΘΜΟΙ

Ο συνάδελφος Σπύρος χρησιμοποίησε τα αρχεία που περιέχονται στο zip-αρχείο για να διδάξει τους Λογάριθμους. Περιέχονται δυο αρχεία Goegebra που χρησιμοποιήθηκαν για τη λογαριθμική συνάρτηση και το φυσικό λογάριθμο, όσο και η πορεία του μαθήματος με ενωματωμένο το φύλλο εργασίας. Κλικ εδώ για κατέβασμα.

ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Δυναμικά φύλλα εργασίας, όπου μπορεί ο μαθητής να θυμηθεί όλες τις γεωμετρικές κατασκευές που έμαθε στο Γυμνάσιο ή μπορεί να κάνει με βάση τη Γεωμετρία που έμαθε σε αυτό. Έτσι μπορεί να προσπαθήσει να κατασκευάσει:

ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΤΙΜΕΣ

Ο συνάδελφος Μιχάλης, για τη διδασκαλία των απολύτων τιμών, οργάνωσε το μάθημα αυτών σε δυο δίωρα σχέδια μαθήματος, που περιέχονται σε ένα zip-αρχείο. Επίσης περιέχονται σ' αυτό, ένα αρχείο του Sketchpad, δυο φύλλα εργασίας και ένα φύλλο αξιολόγησης. Κλικ εδώ για κατέβασμα.

ΜΑΝΑ, ΚΟΡΗ, ΕΓΓΟΝΗ

Ο ευρηματικός τίτλος ανήκει στο δημιουργό της διδακτικής πρότασης για τη σχέση που έχουν οι γραφικές παραστάσεις μιας συνάρτησης, της πρώτης και δεύτερης παραγώγου της. Ο συνάδελφος Γιάννης Σώλος μας έστειλε ολοκληρωμένη την πρόταση και τη μοιραζόμαστε μαζί σας. Κλικ εδω για κατέβασμα!

Πρόσθετες πληροφορίες