Σας παραθέτω εδώ την προκήρυξη-πρόσκληση του Ι.Κ.Υ. για εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συγκεκριμένη Δράση.

Την αίτηση καθώς και οδηγίες σχετικά με την διαδικασία εύρεσης και εγγραφής σε κάποιο σεμινάριο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας στο σχετικό κεφάλαιο (Comenius 2).

 

 

Διεύθυνση Ειδικών Προγραμμάτων και Διεθνών Υποτροφιών

Τμήμα Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης

Πρόγραμμα Σωκράτης ΙΙ - Comenius 2.2γ

Πληροφ: Μ. Νικητάκη - Α. Πίσπα

 

 

 

 

  Προς:

 

Αθήνα, 20-01-2006

Αρ. Πρωτ.: 641

 

 

Τα Γραφεία και Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Έδρες τους

 

Αξιότιμες Κυρίες, Αξιότιμοι Κύριοι,

Σας αποστέλλουμε Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων στα πλαίσια του Προγράμματος Σωκράτης ΙΙ - Comenius 2.2γ (Ατομικές Υποτροφίες Κατάρτισης).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα σχολεία τα οποία υπάγονται στην περιοχή ευθύνης σας.

Σας ευχαριστούμε για τη συμβολή σας στη διάδοση του Προγράμματος Σωκράτης ΙΙ.

 

Η Διευθύντρια

 

 

Μαρία Κοντογεώργη-Δοξανάκη

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΩΚΡΑΤΗΣ COMENIUS

 

Δράση 2.2γ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΙΙ - COMENIUS, ανακοινώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια της Δράσης 2.2γ του COMENIUS προσφέρει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς της σχολικής εκπαίδευσης να λάβουν μέρος σε επιμορφωτικά σεμινάρια τα οποία πραγματοποιούνται σε χώρα άλλη από αυτή όπου ζουν και εργάζονται.

Η Δράση Comenius 2.2γ περιλαμβάνει σεμινάρια τα οποία αποσκοπούν στην πειραματική εφαρμογή των αποτελεσμάτων των εκπαιδευτικών σχεδίων που αναπτύσσονται στα πλαίσια της Δράσης Comenius 2.1 καθώς και σεμινάρια τα οποία έχουν επιλεγεί ως κατάλληλα να συμπεριληφθούν στον Κατάλογο COMENIUS.

 

Στα σεμινάρια μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί της σχολικής εκπαίδευσης όλων των γνωστικών αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων και των καθηγητών ξένων γλωσσών.

 

Τα σεμινάρια μπορούν να πραγματοποιηθούν στο διάστημα Ιουνίου 2006–Μαϊου 2007 και η διάρκειά τους κυμαίνεται από μία έως τέσσερις εβδομάδες. Επισημαίνεται ότι:

α) εφόσον οι εκπαιδευτικοί, ανεξαρτήτως γνωστικού αντικειμένου, επιλέξουν πρόγραμμα επιμόρφωσης διάρκειας δύο έως τεσσάρων εβδομάδων, αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ σε περίοδο σχολικών διακοπών.

β) πρόγραμμα διάρκειας μίας εβδομάδας μπορεί να πραγματοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος.

 

Οι θεματικές των σεμιναρίων περιλαμβάνονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο που καταρτίστηκε με επιμέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη διεύθυνση : http://comcdb.programkontoret.se

 

Οι εκπαιδευτικοί, που θα επιλεγούν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια θα λάβουν οικονομική ενίσχυση από το Ι.Κ.Υ. - Εθνική Μονάδα Συντονισμού - μέσω της Δράσης 2.2γ του COMENIUS, η οποία θα καλύπτει τα εξής :

 

·            Τις δαπάνες διδάκτρων με ανώτατο όριο τα 750 Ευρώ

·            Τις δαπάνες ταξιδιού (εισιτήρια οικονομικής θέσης) έως 100%

·            Τις δαπάνες διαβίωσης, όπως ορίζονται από το συντονιστή του σεμιναρίου.

 

Προτεραιότητα έχουν όσοι  επιλέξουν πρόγραμμα επιμόρφωσης που συμπεριλαμβάνεται στον ηλεκτρονικό Κατάλογο Comenius (χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή σε άλλα προγράμματα επιμόρφωσης).

 

Ειδικότερα, για την ενδοϋπηρεσιακή κατάρτιση στον τομέα των ξένων γλωσσών, δικαίωμα συμμετοχής σε προγράμματα επιμόρφωσης έχουν οι:

·           Καθηγητές ξένων γλωσσών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

·           Επιμορφωτές καθηγητών ξένων γλωσσών.

·           Σχολικοί σύμβουλοι.

·           Καθηγητές ξένων γλωσσών, οι οποίοι επανέρχονται στη διδασκαλία μετά από μακρόχρονη απουσία.

·           Καθηγητές, οι οποίοι διδάσκουν άλλα γνωστικά αντικείμενα χρησιμοποιώντας μια ξένη γλώσσα.

·           Δάσκαλοι ή διδάσκοντες προσχολικής εκπαίδευσης στα καθήκοντα των οποίων συμπεριλαμβάνεται ή πρόκειται να συμπεριληφθεί η διδασκαλία μιας ξένης γλώσσας.

·           Διδάσκοντες διαφόρων γνωστικών αντικειμένων, οι οποίοι μετεκπαιδεύονται ως καθηγητές ξένων γλωσσών.

 

Θα δοθεί προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι προέρχονται από γεωγραφικά απομακρυσμένες και κοινωνικά-οικονομικά μειονεκτούσες περιοχές.

 

Εξαιρούνται του δικαιώματος συμμετοχής οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στις εξής κατηγορίες:

·           Αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι υπηρετούν  αμιγώς σε διοικητική θέση χωρίς εκπαιδευτικά καθήκοντα ή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

·           Εκπαιδευτικοί οι οποίοι βρίσκονται σε εκπαιδευτική άδεια.

·           Εκπαιδευτικοί οι οποίοι υπηρετούν ως ωρομίσθιοι ή αναπληρωτές

·           Εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν ήδη λάβει υποτροφία ΣΩΚΡΑΤΗΣ για ενδοϋπηρεσιακή κατάρτιση κατά την τελευταία τριετία.

 

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ταχυδρομικά στο Ι.Κ.Υ. μέχρι τη λήξη της προθεσμίας (07/03/2006) τα παρακάτω:

1.      Αίτηση σε ένα (1) αντίγραφο.

2.      Τη σελίδα του Καταλόγου Comenius (Comenius Courses Catalogue) με την αναλυτική περιγραφή του σεμιναρίου που έχει επιλέξει ο υποψήφιος.

Εάν έχει επιλεγεί σεμινάριο εκτός καταλόγου Comenius, πρέπει να επισυναφθεί η αναλυτική περιγραφή του σεμιναρίου, όπως προτείνεται από το επιμορφωτικό κέντρο του εξωτερικού (όπου θα αναφέρεται το πρόγραμμα και το κόστος του σεμιναρίου).

3.      Την επιστολή αποδοχής  από τον υπεύθυνο της κατάρτισης :  πριν από τη συμπλήρωση του εντύπου της αίτησης θα πρέπει να ελέγξετε εάν υπάρχουν ακόμα θέσεις για τη δραστηριότητα που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε. Όταν η ΕΜΣ σας επιβεβαιώσει τη χορήγηση της υποτροφίας  τότε θα πρέπει αμέσως να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας στον υπεύθυνο κατάρτισης.

Εάν αποφασίσετε να μην παρακολουθήσετε τη δραστηριότητα για την οποία σας χορηγήθηκε υποτροφία θα είστε υποχρεωμένος να καταβάλετε τα έξοδα ακύρωσης, εάν αυτά ζητηθούν.

4.      Βιογραφικό σημείωμα με συνοπτική αναφορά :

·      στην προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία του αιτούντος

·      στη συμμετοχή του σε δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα, καθώς και φωτοαντίγραφα τίτλων μεταπτυχιακών σπουδών, εφόσον υπάρχουν.

5.      Αντίγραφο πιστοποιητικού γνώσης ξένης γλώσσας (όχι για τους καθηγητές ξένων γλωσσών).

 

Αιτήσεις μπορείτε να βρείτε στις Διευθύνσεις και στα Γραφεία Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης καθώς και στην ιστοσελίδα του Ι.Κ.Υ.

http://www.iky.gr  .

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε τις εργάσιμες ημέρες και ώρες με το :

Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

Λυσικράτους 14,  105 58 Αθήνα

Tηλ.: 210-3726309, 210-3726345, Fax: 210-3312759

http://www.iky.gr

(Πληροφορίες: Μ. Νικητάκη, Α. Πίσπα)

 

   Αθήνα, 20/01/2006